БУЛАТОМ СЕ СРЕЩНА С МЛАДЕЖИТЕ В ПЛЕВЕН И РУСЕ

altВ периода 25 и 26 априлБУЛАТОМ се срещна с ученици от гр. Плевен и гр. Русе. На двете срещи     присъстваха ученици от 11 и 12 клас от областите Плевен и Русе.

Младежите се срещнаха с представители на Технически университет-Софиядоц. д-р инж. Калин Филипов и гл.ас. д-р. Деница Згурева, които представиха пред аудиторията бакалавърските и магистърски програми на Енергомашиностроителния факултет. Бе поставен акцент върху бакалавърската програма „Топлоенергетика и ядрена енергетика“ и възможностите за развитие като ядрен инженер.

Учениците се срещнаха и с г-н Станимир Калбуров, оператор на ядрен реактор в АЕЦ „Козлодуй“, който сподели личния си опит и подчерта предимствата на своята професия.

На двете срещи присъства и г-н Младен Митев, председател на Българско Ядрено Дружество,който отправи своите приветствия и пожелания към учениците за успешна реализация

Срещите са част от ежегодната информационна кампания на Сдружението, която цели осъществяването на връзка с младите хора и представянето на добри възможности за тяхното развитие в България, именно в сектора на ядрената енергетика.

Срещите бяха организирани от екипа на Български Атомен Форум, в лицето на Ирена Йорданова и Адела Бозмарова, заедно със съдействието на РУО “Плевен” и РУО „Русе“. Екипът ни отправя специални благодарности за отзивчивостта на г-жа Цветана Тончева от РУО „Плевен“ и г-жа Милена Банева от РУО „Русе“.

alt

Текст и снимки: Адела Бозмарова