Булатом отличи най-добрите журналистически материали в атомната енергетика за 2022

Сдружение БЪЛГАРСКИ АТОМЕН ФОРУМ (БУЛАТОМ) отличи най-добрите журналистически материали за 2022 г. на церемония в София. Годишните награди на БУЛАТОМ са знак на признание за професионално, обективно и задълбочено отразяване на темите, свързани с развитието на атомната енергетика в страната и по света.

Категориите са „Репортаж“, „Интервю“, „Анализи“, „Публикация с влияние“ (за постигнато най-широко позоваване от страна на други медии) и „Добавена стойност“ (за надграждане на информационния повод с допълнителна информация). БУЛАТОМ раздаде и три специални награди: „За специализирана медия“, „За неспециализирана медия“ и „За цялостен принос към информираността и разбирането на ядрената енергетика“.

Отличието за „Репортаж“ отиде при Марияна Бойкова от вестник „24 часа“, за най-добро интервю бе отличена водещата на БНР Диана Янкулова, а за анализ – икономическият репортер на БНТ Николай Минков. В категория „Публикация с влияние“ призът получи водещият на сутрешният блок на БНТ Симеон Иванов. В категория „Добавена стойност“ бяха наградени трима журналисти – Маринела Арабаджиева (3е-news.net), Владислава Пеева (Mediapool.bg.) и Деляна Петкова (Investor.bg).

Със специални награди за последователен интерес към информиране на обществеността по темите, свързани с атомната енергетика, бяха отличени електронните медии Fakti.bg, 3е-news.net и Atominfo.bg.

Наградите бяха връчени от председателя на БУЛАТОМ Богомил Манчев. По думите му развитието на ядрената енергетика и изграждането на нови атомни мощности е от съществено значение за енергийната сигурност на страна и ниската цена на електроенергията в България през следващите години.

На събитието експерти от БУЛАТОМ представиха визията на организацията за развитие на сектора през следващите десетилетия.

Позицията на БУЛАТОМ може на намерите тук.