Булатом подпомогна посещението на ученици от град Елена в АЕЦ „Козлодуй“

За поредна година благодарение на Булатом на 10 април 2024 г. ученици от 11-а клас и част от ученическия съвет на СУ “Иван Момчилов” гр. Елена посетиха АЕЦ “Козлодуй”. Ръководители на групата бяха г-жа Десислава Цончева, г-жа Марияна Трифонова и г-н Росен Пеев. Ученици и учители имаха възможност да се запознаят отблизо с дейностите в АЕЦ „Козлодуй“, да разгледат макетите в учебно-тренировъчния център на централата и да изслушат изнесените беседите от компетентни специалисти. Особен интерес предизвика и възможността най- любознателните от тях да направят аварийно спиране на реактора от симулатора на командната станция.

Според възпитаниците на СУ “Иван Момчилов” гр. Елена „посещението в АЕЦ „Козлодуй“ е едно интересно и вълнуващо преживяване”, а така също и много образователно, защото по този начин те “научиха много неща за ядрената енергетика, които преди това не са знаели“.

Отчитайки важността да се работи с подрастващото поколение, и по-специално върху тяхната информираност относно безопасното използване на ядрената енергия за мирни цели, Булатом ежегодно подпомага финансово посещения на ученици в АЕЦ „Козлодуй“, това е част от дейността на сдружението насочено към работа със среднообразователните училища в България.