Close
Skip to content

 Материали за конференцията можете да изтеглите оттук:

Формуляр за регистрация можете да изтеглите оттук:

 

 

БЪЛГАРСКАТА  АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ

  

под патронажа на

МИНИСТЕРСТВО НА ЕНЕРГЕТИКАТА

&

АГЕНЦИЯТА ЗА ЯДРЕНО РЕГУЛИРАНЕ

 

16 септември – 18 септември 2020 г.

Ваканционен клуб “Ривиера”, Варна

 

І. СЕКЦИИ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Първи ден

Пленарна сесия:

 • Поздравителни адреси;
 • Доклади свързани със състоянието на ядрени проекти в процес на изграждане в момента в света;
 • Доклади от представители на дипломатическия корпус.

Втори ден

Секция 1: Перспективи в развитието,  експлоатация и поддръжката на ядрени съоръжения – нови подходи.

Секция 2: Технологии и практики при извеждане от експлоатация на ядрени съоръжения. Преработка и съхранение на РАО и ОЯГ – обмен на информация за изпълнение на подобни проекти

Трети ден

Секция 3: Срещи между руски и български фирми работещи в областта на ядрената енергетика – размяна на информация, свързана с възможностите за изпълнение на общи проекти в областта на ядрената енергетика в България и Русия:

 • На базата на получените заявки от страна на българските и руските фирми, участващи в конференцията, Организационният Комитет, отговарящ за провеждането на конференцията  ще изготви програма, по която ще се провеждат тези срещи и която ще бъде предварително предоставена на фирмите от двете страни;
 • Практически всяка българска фирма ще има възможност да се срещне и обмени информация с всяка руска фирма, с която съответната българска фирма е пожелала да се срещне и обратно ;
 • Срещите ще се провеждат в залите на хотел Ривиера 1, ангажирани за провеждане на конференцията, като всяка среща между съответната българска и руска фирма ще има продължителност от минимум 20 минути –  времето за срещите ще зависи от броя на подадените заявки.
 • Срещите ще се провеждат през целия ден на 18 септември 2020 г., като ще започнат от 8.30 ч. сутринта.
 • Информация за графика на срещите, ще бъде изпратен предварително до всички участници в конференцията, заявили желание да участват в тях.
 • Работата на тази секция на 18-ти септември 2020 г. ще започне в 8.30 часа сутринта с обща среща на всички участници от българска и руска страна, на която ще бъдат изнесени няколко презентации, след което от 10.00 ще започнат самите персонални срещи.

ІІ. ПРОГРАМА

Детайлната програма ще бъде уточнена на по-късен етап.

 

ІІІ. КОМИТЕТИ

Организационен комитет

Председател:

Богомил Манчев   – Български Атомен Форум

 

Членове:                                          

Наско Михов         – АЕЦ „Козлодуй“

Дилян Петров       – ДП „Радиоактивни отпадъци“

Нина Пейчева       – Български Атомен Форум

Ирена Йорданова – Български Атомен Форум

 

Научен комитет:

 Председател:

Станислав Георгиев – Български Атомен Форум

 

Членове: 

Светлозар Траянов – ДП „Радиоактивни отпадъци“

Найден Найденов – АЕЦ „Козлодуй“

 

ІV. ЗА АВТОРИТЕ НА ДОКЛАДИ

 Изисквания към докладите :

 • Докладите могат да бъдат изготвени в PDF или Word формат. Същите трябва да бъдат изпратени съобразно дадените срокове. Времето за представяне на докладите ще бъде в рамките на 15-20 минути. При подаване на заявката за доклад, съответният автор следва да отбележи в коя секция би желал същият да бъде включен и евентуално предпочитания за времето на представянето му;
 • Материалите трябва да бъдат изготвени на един от работните езици на конференцията – български, руски или английски език, както и изпратени на e-mail адрес: info@bulatom-bg.org, на вниманието на г-н Станислав Георгиев – Председател на Научния комитет;
 • Всички доклади ще бъдат налични на интернет страницата на Булатом (www.bulatom-bg.org ) до 6 (шест) работни дни след завършване работа на конференцията.
 • Конференцията ще се проведе в три зали, разположение в хотел Ривиера 1 в комплекса Ривиера Клуб.

 Важни дати за авторите:

Краен срок за изпращане по електронен път на доклада 07.09.2020 г.
Краен срок за уведомяване на авторите в коя секция е включен доклада им 08.09.2020 г.
Период на конференцията 16.09.2020 г. –18.09.2020 г.

 V. МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА

Ваканционен клуб “Ривиера” е разположен сред уникален естествен парк с вековни дървета на брега на морето. Намира се на 17 км. североизточно от гр. Варна, в непосредствена близост до к.к. ”Златни пясъци” и на 27 км. от летище Варна.

Бившата правителствена резиденция, днес предлага пет хотела и е известна като изключителен център за бизнес туризъм.

www.rivierabulgaria.com

  

VІ. РЕГИСТРАЦИЯ

 ТАКСА ПРАВОУЧАСТИЕ

 

Такса правоучастие (в лева) Преди

 

 

15.08.2020

След

 

 

15.08.2020

Участник 500 550
Член на Булатом 400 450
Млади специалисти и студенти (до 28 годишна възраст ) 300 350

Таксата включва: организация на конференцията, достъп на участниците до научните сесии и изнесените доклади, които след завършване на конференцията ще бъдат качени на интернет страницата на Булатом (www.bulatom-bg.org), материали за конференцията, делегатски комплект, 3 обяда – съответно на 16.09.2020 г., 17.09.2020 г. и 18.06.2020, коктейл на 16.09.2020 г., дегустация на вино на 17.09.2020 г.-вечерта, кафе-паузи.

Заплащането на такса правоучастие се извършва задължително авансово чрез:

Платежно нареждане по банкова сметка на Булатом:

SWIFT BIC код на ДСК ЕАД: STSABGSF

Банкова сметка ( лева) – BG69STSA93000022263549

Моля изпишете ясно Вашето име и “Международен ядрен форум” върху всички банкови документи.

Оригиналната фактура за такса правоучастие участниците ще получават  при регистрацията, преди началото на конференцията както и сканирано копие по E-mail.

 

ВАЖНО УСЛОВИЕ !

Предварителното плащане на такса правоучастие, както и предварителното плащане на хотелското настаняване  (моля вижте изискванията в секция VII на този документ) по банков път е задължително и е условие за регистрацията на делегата, както и за настаняването му в избран от него хотел. Организационният комитет не поема ангажимент за запазване на хотелски стаи и регистрация на участници без преведена заплатена такса правоучастие и предварително заплатено хотелско настаняване.

Плащане в брой или с кредитна карта на място ще се допуска само за участници в конференцията, които са заявили желание за участие след 07 септември 2020 г. Кредитни карти, които се приемат от РИВИЕРА :VISA Card, Master Card.

 РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията за конференцията се извършва по два начина :

 

За участници в Конференцията, заявили желание за участие в нея след 07.09.2020 г. заплащане на такса правоучастие и хотелско настаняване ще става по изключение на място, при пристигане на съответния участник.

Бюро Регистрация ще бъде разположено на етаж 1 на хотел “Ривиера Бийч”. То ще работи от 10:00 до 22:00 часа на 15.09.2020 г. и от 8:00 до 15:00 ч. в останалите дни на конференцията – 16-18 септември 2020 г. Апелираме всички участници в конференцията да пристигнат във в.к. “Ривиера” и да се регистрират в рамките на 15.09.2020 г. Регистрацията за участие на 16 и 17.09.2020 г., преди започването на работата на конференцията, ще се извършва по изключение.

 АНУЛАЦИИ промяна дати след направена резервация

 • Преди 15.08.2020 г.- се възстановява сума равна на таксата правоучастие, като от нея се удържат стойността равна на 10 % от такса правоучастие за административни разходи. Платената сума за хотелско настаняване се връща в пълен размер.
 • Преди 01.09.2020 г. – се възстановява сума равна на таксата правоучастие, като от нея се удържат 50 % от такса правоучастие за административни разходи. Възтановяват се суми за хотелско настаняване в пълен размер.
 • След 01.09.2020 г. – не се възстановяват суми от такса правоучастие и сумата за хотелско настаняване.

 

Важно условие:  Заявки за анулации ще се считат валидни, само ако са изпратени в писмена форма до Организационния комитет на конференцията по e-mail или по пощата (важи датата на изпращане на писмото от пощенското клеймо).

 

VІІ. НАСТАНЯВАНЕ

За участниците в конференцията са резервирани стаи на преференциални цени в две категории хотели на в.к. “Ривиера”- а именно 5* – х-л Империал и х-л Ривиера биич и 4*- х-л Лотос. Журналисти и студенти ще бъдат настанявани в базата на УВЦ „Република“, която  е в непосредствена близост до в.к. Ривиера.

В таблицата е посочен първоначалният брой на наличните стаи в различните категории хотели, както и техните цени, а информацията се актуализира, според направените вече заявки.

 Цени в евро:

Цените са за стая на ден и включват курортна такса, нощувка, закуска и застраховка, както и:

– за хотел 5* – вход в закрит и открит басейн, фитнес зала, сейф в стаите, интернет, паркинг

– за хотел 4* – вход в закрит басейн на х-л Империал и открит басейн пред х-л Лотос, сейф в стаите,  интернет, паркинг

– за УВЦ Република – интернет, фитнес зала, охраняем паркинг

Тези цени са валидни само в случай, че резервацията за хотел е направена чрез Булатом, като искания за промени в хотелското настаняване (вида на хотела или броя на нощувките) следва да бъдат изпращани в писмена форма към Организационния комитет на конференцията, а не директно в хотелите.

Има възможност за предоставяне на допълнителни бонуси на участниците в конференцията, който могат да ползват услугите на комплекса на същите цени 7 /седем/ дни преди датата на започване на конференцията и 7 /седем/ дни след датата на приключване на конференцията, а именно:

 1. В х-л Империал – настаняване с закуска – на горепосочените цени
 2. В х-л Ривиера бийч –

– до 7 /седем/ дни преди мероприятието – настаняване със закуска – на горепосочените цени;

– до 7 /седем/ дни след приключване на мероприятието – настаняване само с олинклузив – на преференциални цени при конкретно запитване.

Плащането на хотелското настаняване задължително следва да стане предварително, по банков път, чрез

 

Платежно нареждане по сметка на “Р И В И Е Р А” АД:

BIC (SWIFT):  RZBBBGSF

IBAN:  BG12RZBB 9155 1064 2559 20

 

Плащане на хотелското настаняване в брой или с кредитна карта на място ще се допуска само за участници в конференцията, които са заявили желание за участие след 7 септември 2020 г.

Кредитни карти, които се приемат от РИВИЕРА :VISA Card, Master Card.

Важни условия, свързани с хотелското настаняване :

 • Настаняване на участниците в конференцията в хотелите на комплекс Ривиера ще става само след предварителното заплащане на целия престой на съответния участник, така както това е обяснено по-горе;
 • При положение, че на даден участник в конференцията се наложи по-ранно заминаване от резервираният и платен престой, комплекс Ривиера няма да възстанови на вече платената сума.
 • Участниците в конференцията трябва да заплатят сами всички допълнителни услуги, поръчани от тях, в съответствие с цените в сила за съответния ден. Не е разрешен кредит за стаите, освен ако госта на комплекс Ривиера не предостави кредитна карта като гаранция.

Оригиналната фактура за хотелското настаняване участниците ще получават на рецепция, при настаняване в съответния хотел, от „Ривиера“ АД.

Предварителното заплащане на хотелското настаняване по банков път се прави с цел улесняване на гостите и експедитивното им настаняване  в хотелите.

За да бъде в състояние да направи резервациите за настаняване на участниците в конференцията, Организационният комитет учтиво моли участниците да използват опцията за плащане на хотелското настаняване и плащането на таксата за участие в конференцията по банков път, като използват банковите детайли, показани в секции VI и VII. Учтиво Ви напомняме още веднъж, че тези авансови плащания са задължителни.

За участници в Конференцията, заявили желание за участие в нея след 07.09.2020 г. заплащане на хотелското настаняване и такса правоучастие ще става по изключение на място, при пристигане на съогветния участник.

Потвърждаване на хотелското настаняване

След получаване на регистрационната форма, както и плащанията на таксата правоучастие и хотелското настаняване, Организационният комитет се задължава да информира участника, че е регистриран и да потвърди хотелското му настаняване в избрания от него хотел. Информация за името на хотела (в случай че е настанен в хотел 5*  или 4* във в.к. „Ривиера“) ще бъде изпратена най-късно до 10  септември 2020 година.

VІІІ. СОЦИАЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ

Обяд

Дата:              16, 17 и 18 септември 2020 г., като точното време, в което ще се проведат обедите ще бъде фиксирано в програмата за конференцията.

Място:           р-т „Ривиера Бийч – 1” на в.к. „Ривиера“

Включен в такса правоучастие.

Коктейл “Добре дошли”

Дата:              сряда, 16 септември 2020 г., 20:00 ч.

Място:           в ресторанта на хотел „Оазис на  в.к. „Ривиера“

Включен в такса правоучастие.

Забележка:  Придружаващи лица, които желаят да участват в социалните мероприятия могат да закупят куверти в Секретариата. Цената на куверт за един или два обяда е по 17 Евро за един обяд. Цената за куверт за заявени три обяда е по 16 Евро за един обяд. Цената за куверт за коктейла е 40 Евро.

 

Дегустация на вино на избите „Загрей“ и „Златен Рожен“ и възможност за закупуване на вина от тези изби

Дата:               четвъртък,  17 септември 2020 г., от 18:30 – 20:00 часа

Място:            тераса на хотел „Оазис на  в.к. „Ривиера”

Включен в такса правоучастие.

 

ІХ. СПОНСОРСТВО

СПОНСОРСТВО & ИЗЛОЖБЕНА ПЛОЩ

Възможностите за спонсорство се отнася до компании, които подпомагат развитието на ядрената енергетика в България и имат дългогодишни бизнес отношения със съгветните държавни структури и фирми в енергетиката на България. 

На фирмите, които желаят да рекламират дейността си чрез изграждане на щанд по време на конференцията, Организационният Комитет предоставя безплатно 25 кв. м. площ. На фирма ще се предоставя максимум по 5 кв. м. площ. На всяко място ще бъдат осигурени 1 маса, 2 стола и ел. захранване.

Моля да регистрирате своя интерес и желание за спонсорство или използване на площ за предоставяне на E-mail на Булатом: info@bulatom-bg.org

Х. КОНТАКТИ

За въпроси относно цялостната организация на конференцията се обръщайте към:

Г-н Богомил Манчев  – Председател на Организационния комитет

Г-н Станислав Георгиев  – Председател на Научния комитет

 

Български Атомен Форум

ул. “Вихрен” № 10

1618 София

тел.:  +359 2 439 03 02

email: info@bulatom-bg.org

Website: www.bulatom-bg.org